Zijn herfst takken vriendelijk gespreid, met een doorkijkje op het park

Een nieuw 6-daags fotografie avontuur

This blog post in English (link).

Vandaag is de eerste dag van een nieuw 6-daags fotografie avontuur.

Komende woensdag, 19 november, ga ik deelnemen aan een testpannel dag van Focus, een Nederlandstalig fotografie tijdschrift. Ze hebben een groep van 12 lezers uitgenodigd om gedurende een hele dag de gloednieuwe EISA Award winnende zoom lens te testen : de Tamron 16-300 mm F3,5-6,3 Di II VC PZD .

Toen ik die uitnodiging las, een paar weken geleden, heb ik me meteen opgegeven, en ik was heel blij te horen dat ik als een mogelijke kandidaat in aanmerking kwam. Jammer genoeg kwam ik er ook vrijwel meteen achter dat mijn eigen vertrouwde camera, een Pentax K10 D, niet geschikt zou zijn om die nieuwe Tamron lens te testen. Die is alleen geschikt voor Nikon, Canon en Sony APS-C spiegelreflex camera’s. Wat een tegenvaller!! Even overwoog ik om het hele idee van deelname maar meteen te laten schieten. Maar toen herinnerde ik me dat ik een tijdje geleden al eens informatie opgezocht had over de mogelijkheid om een sterke telelens te huren voor enkele dagen, omdat ik het geld niet heb om zo’n dure lens te kopen. Dus, als het mogelijk is om een lens te huren, dan misschien ook een camera?

Na een beetje browsen op internet vond ik enkele bedrijven in Amsterdam die camera’s en apparatuur verhuren. Het eerste bedrijf waar ik contact mee nam bleek,  na herhaaldelijk heen en terug emailen en allerlei complicaties, voor mij niet geschikt. Weer overwoog ik, om het er dam maar te laten bij zitten. Toen besloot ik toch ook nog even het tweede bedrijf op mijn lijstje te proberen. En jawel hoor, daar verdwenen alle bezwaren plotseling als sneeuw voor de zon, en kon ik zonder enige moeilijkheid een Canon EOS 7D camera boeken voor 5 dagen, inclusief een bijbehorende 18-135mm zoom lens, zodat ik de camera ook al voor de feitelijke testdag al wat zou kunnen uitproberen, om er wat mee vertrouwd te raken.

Dus, om een lang verhaal kort te maken. Vanmorgen ging ik de Canon EOS 7D ophalen, en heb ik meteen enkel uren besteed voor een lange fotografie-wandeling in het Vliegenbos in Amsterdam Noord. Zo kon ik direct een start maken met het uitproberen van deze nieuwe camera, die beslist een klasse hoger is dan mijn vertrouwde Pentax K10 D. Heel spannend! Het is best een hele uitdaging om uit te vinden hoe deze camera werkt, en alle settings goed te krijgen. En hoewel ik best nog wel een aantal dingen zal moeten opzoeken en verder uit proberen, een aantal van de foto’s die ik vandaag maakte zijn best wel goed gelukt, dus ik hoop dat het alleen maar beter wordt naarmate ik in de komende dagen wat meer vertrouwd raak met dit fototoestel.

Dus hier krijgen jullie dan alvast een eerste kleine selectie te zien uit de beelden die ik vandaag maakte. Over de locatie, het Vliegenbos in Amsterdam Noord, zal ik later, in een volgende blog post meer vertellen. Geniet nu maar vast van de eerste herfstbeelden die ik dit jaar gemaakt heb! 🙂

Herfst boom in het Vliegenbos, Amsterdam Noord, Nederland

Herfst boom in het Vliegenbos, Amsterdam Noord, Nederland

Zijn herfst takken vriendelijk gespreid, met een doorkijkje op het park

Zijn herfst takken vriendelijk gespreid, met een doorkijkje op het park

Kleurrijke beukenbladeren in herfst kleuren

Kleurrijke beukenbladeren in herfst kleuren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s