Twee kroonkraanvogels met gouden kronen

This post in English (link)

Twee kroonkraanvogels met gouden kronen
Twee kroonkraanvogels met gouden kronen

Foto gemaakt in Dierenpark “De Oliemeulen” in Tilburg, 22 september 2014

De grijze kroonkraan (Balearica regulorum), ook wel kroonkraanvogel genoemd, is een grote waadvogel uit de familie van de kraanvogels, die van nature voorkomt in oostelijk en zuidelijk Afrika. Hij leeft vooral op graslanden, landerijen en drassige gebieden. Grijze kroonkraanvogels zijn de enige kraanvogels die regelmatig in bomen zitten. Ze eten insecten en kleine zoogdieren die ze vinden bij kudden hoefdieren die ze wel eens volgen. Buiten het broedseizoen leidt de vogel een zwervend bestaan. Het zijn standvogels.

De Kroonkraanvogel is de nationale vogel van Uganda, en komt voor op de vlag en het wapenschild van dat land.

De vogel komt nog vrij algemeen voor over het grootste deel van zijn woongebied, maar wordt bedreigd door hert verdwijnen van moerassige graslanden ten gevolge van irrigatie, door overgrazing en door overmatig gebruik van pesticiden. In 2012 werd de status van Kroonkraanvogels op de Rode Lijst van bedreigde diersoorten (IUCN) verhoogd van kwetsbaar naar bedreigd.”

Gepubliceerd door

Steppeland

I'm a nature and documentary photographer, Flemish from origin and living in the Netherlands. Trained as a social worker and member of an international group of women who care about wholeness and healing, I combine my love for creation, people and cultures in the images I make.

Plaats een reactie